mijn praktijk - yoga & meditatie

Yoga en Meditatie

Het beoefenen van yoga en meditatie is een reeds lang bestaande en goed beproefde weg om te komen tot bevrijding van de mind en zelfrealisatie.
yoga1Het doen van yoga en meditatie is heel heilzaam voor lichaam en geest. Er zijn tal van positieve effecten, ook wetenschappelijk aangetoond, die ervaren kunnen worden door het beoefenen van yoga en meditatie. Het werkt rustgevend en ontspannend, verlaagt stress, brengt het hormoonstelsel in balans, verbetert bepaalde fysieke klachten, zoals o.a. nek- en rugklachten, hoge bloeddruk, het versterkt het immuunsysteem en vertraagt het verouderingsproces.
Ook psychische klachten zoals angst, onrust, vermoeidheid, slaapproblemen, piekeren of somberheid verminderen door yoga en meditatiebeoefening.

Yoga- en meditatielessen
Er kunnen bij mij yoga- en meditatielessen gevolgd worden. Ik geef een combinatie van Dru en Hatha yoga.
Dru yoga is een zachte vloeiende vorm van yoga, makkelijk toegankelijk voor alle leeftijden, het legt de nadruk op de energiedoorstroming in het lichaam, het opheffen van energieblokkades en het openen van het hart.
Hatha yoga is een vorm van yoga die zich richt op het vergroten van flexibiliteit en kracht, het brengt de aandacht meer in het bekkengebied en werkt goed grondend.
De lessen worden gegeven in kleine groepen. De les begint met een korte spirituele teaching, dan worden er activatie-oefeningen gegeven om het lichaam op te warmen en de energie goed te laten stromen. Er wordt gewerkt met EBR’s dat zijn Energy Block Release series om energieblokkades in diverse delen van het lichaam op te heffen.
Yogahoudingen (asana’s), adembeheersing (pranayama) en meditatie worden beoefend om het lichaam in balans te brengen, de adem te reguleren en de mind tot rust te laten komen.
De diepe ontspanning is een essentieel onderdeel van de les, waarbij er een integratie en herstelproces plaats vindt. We eindigen de les met een meditatie en indien gewenst een Deeksha (zie ook onder Oneness).
Na afloop is er gelegenheid om thee te drinken en ervaringen te delen.
Een les duurt rond de 2 uur, kortere lessen zijn ook mogelijk.
Ook individuele yogalessen of individuele therapeutische sessies met op maatgemaakte yoga-yoga2oefeningen kunnen worden gegeven.

Ik geef ook yoga- en meditatieweken en weekenden o.a. op Kreta als je graag een diepere ervaring met yoga wil opdoen zie agenda of klik hier.