over mij

Iris Esclarmonde van Dorssen

Sinds 2000 werk ik in mijn eigen praktijk Esclarmonde. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als arts, volgde de studie geneeskunde aan de RUL en heb na het beëindigen van mijn studie 7 jaar als arts gewerkt, waarvan een groot gedeelte op een psychotherapeutische polikliniek van voormalig Iris van DorssenCentrum Langeveld.

Gelijktijdig met mijn werk op de polikliniek volgde ik de opleiding tot psychotherapeut bij het RINO in Utrecht. Na het voltooien hiervan ben ik gestart met het werken in mijn eigen praktijk als psychotherapeut.

Na medische en psychotherapeutische kennis en scholing te hebben opgedaan ben ik mij ook verder gaan verdiepen op spiritueel vlak. Ik heb opleidingen gevolgd tot Dru yoga en Dru meditatielerares bij Dru Netherlands en tot Hatha yogalerares bij Saswitha. Sinds 2004 geef ik Dru yogales. Ook heb ik diverse zelfontwikkelingscursussen gevolgd op het gebied van de chakra’s en energetische healing, holistische massage en ademtherapie. Sinds 2006 ben ik regelmatig naar de Oneness University in India geweest en ben ik Deekshagever en Oneness trainer geworden.

Zo heb ik in mijn eigen scholings- en ontwikkelingsweg het lichamelijke, het psychische en het spirituele gebied van het menselijk bestaan verkend. Vanuit die brede achtergrond werk ik dan ook graag op een holistische of integrale manier.

Ik vind het belangrijk om niet alleen klachtgericht te werken, maar ook mensen te inspireren en terug te brengen in hun eigen kracht. Het in contact komen met je essentie of je ware natuur geeft je die kracht en inspiratie. Door mijn ervaring op de verschillende gebieden zie ik de meerwaarde van het combineren van reguliere en alternatieve therapeutische technieken en genezingsmethoden.

Als er klachten zijn kan er onderzocht worden hoe er binnen de mind een betere balans bereikt kan worden, maar ook hoe die mind meer losgelaten kan worden en je meer contact kan maken met je vitaliteit en eigen bron of essentie.